DANFOSS HQ 

HEADQUARTERS FOR DANISH ELECTRONICS COMPANY DANFOSS

Perivale, London

PROJECT INFORMATION

Project Name: Danfoss HQ

Location: Perivale, London

Sector: Workplace

Client: Danfoss

Status: Complete

Services: Architecture and planning

Type: New build

Area: 60,000 sq ft offices/ 30,000 sq ft warehouse 

Danfoss, the Danish electronics company, required a UK headquarters. The building was the nexus between several different divisions of the company: Research and Development, Sales and Marketing, Administration and Warehousing.


We designed a new facility that incorporated their existing offices, which were required to operate during the construction process. Working with Ake Larsen, the project was delivered on time and to budget, to the approval of all departments.


We provided joint departmental spaces for the Danfoss UK Teams. In addition, in order for the form to compliment the function, we paid close attention to its specification as a fusion between industrial manufacture and contemporary workspace.


To this effect, we designed the atrium as a striking, geometric glass façade, with the softer contours of the social workspace visible through it.