HERNE HILL

REGENERATION SCHEME ON HIGGS INDUSTRIAL ESTATE NEAR HERNE HILL

Loughborough Junction, London

PROJECT INFORMATION

Project Name: Herne Hill

Location: Loughborough Junction, London

Sector: Urban Design

Client: Abbeyrock

Status: Complete

Services: Architecture and planning

Type: New build

Area: 40,000 sq ft 

We designed a multi-storey scheme with a mix of tenures, to replace the existing Industrial Estate, which is bounded on two sides by elevated railways on vaulted arches.


The secondary centre is needed, to avoid the migration of trade to retail centres such as nearby Brixton. The scheme allows for a supermarket and the other retail at ground floor, with parking above forming a podium, with residential on top.


Also on top of the podium, we designed elevated gardens, and the shape of the blocks made the most of the orientation for sunlight and created a peaceful, quiet courtyard for the residents.